35 Web Tasarım İzmir Preloader Logo

E-Ticaret Nedir - Avantajları Nelerdir?

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. E-Ticaret Nedir - Avantajları Nelerdir?

35 Web Tasarım İzmir | Breadcrumb Shape
498 Görüntülenme

E-Ticaret Nedir - Avantajları Nelerdir?

35 Web Tasarım İzmir | Blog E-Ticaret Nedir - Avantajları Nelerdir?

Bu makalemizde, e-ticaret nedir, nasıl yapılır sorularının cevaplarını basitçe aktardıktan sonra, e-ticaret yapmanın avantajlarından bahsedeceğiz. Ayrıca makalenin sonunda e-ticaret sitesi kurmak istediğinizde e-ticaret sitesi yapan firmaların sizden talep edeceği e-ticaret sitesi fiyatlarına da değineceğiz.

E-Ticaret Nedir - Nasıl Yapılır?

E-ticaret (elektronik ticaret, çevrimiçi ticaret), ürün ve hizmetlerin alım, satım, iletişim, pazarlama ve ödeme işlemlerinin cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar vasıtası ile yapılmasıdır.

İnternet ve sosyal medyanın günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte tüketicilerin satın alma davranışları da hızla değişmekte olup ilgi ve talepleri dijital kanallara kaymıştır ve gün geçtikçe de bu. Bu yüzden online alışveriş yani e-ticaret sistemi gün geçtikçe daha çok büyüyor ve tercih ediliyor.

E-ticaret yapmanın birçok yolu var. Ayrıca ürün, sektör, büyüklük v.b gibi faktörlere göre izlenecek süreçler büyük oranda değişiklik gösterir. Ancak e-ticaret nasıl yapılır sorusuna cevap vermek için genel bir yol haritası çizecek olursak 5 adımda aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

1. Satılacak ürün ve sektöre uygun bir e-ticaret sitesi kur.
2. İşletme operasyon süreçlerini planla.
3. Pazarlama ve satış stratejilerini belirle.
4. Kullanıcı verilere dayanarak iyileştirmeler yap.
5. Sektördeki gelişmeleri yakından takip et ve gerekli aksiyonları al.

E-Ticaret Avantajları Nelerdir?

E-ticaretin geleneksel ticarete kıyasla sayısız avantajları vardır. Bu avantajları gruplayacak olursak, 5 kategoride toplayabiliriz; yönetim, maliyet, zaman, mekan ve iletişimsel avantajlar.

eticaret avantajlari

1. Kolay Yönetim: Performans ve süreçleri izlenebilir ve ölçülebilir kılar. Şeffaf analizlerle doğru stratejiler izlemenize yardım eder.

2. Düşük Maliyetler: Kira, depo, stok v.b fiziksel mağazanın getirdiği masraflardan kurtulup, reklam, pazarlama, operasyon, iş gücü, kalemlerini dramatik ölçüde düşürür. Dijital pazarlama kanallarıyla çok düşük maliyetlerle müşterilerinize ürünlerinizi sunma imkanı verir.

3. Zaman Tasarrufu: 7/24 açık mağaza ile satış sürecini hızlandırır. Hem müşteriye hem de satıcıya zaman kazandırır. Sizi her zaman ulaşılabilir kılar.

4. Mekan Faydası: Ticaret alanınızı büyütmekle birlikte hedef kitlenizi genişletir ve pazar payınızı büyütür. Ayrıca dijital mecralar aracılığıyla satış kanallarınız artar. Detaylı ve açıklayıcı ürün bilgisi ile sınırsız sayıda ürün satma şansı verir.

5. Anlık İletişim: Gelişmiş izleme kodları sayesinde kişiselleştirilmiş mesaj ve ürün önerileri ile müşterilerinize daha iyi bir alışveriş deneyimi sunma imkanı sağlar. Müşteri ilişkilerini daha etkili yönetmenize yardımcı olur ki bu da ziyaretçilerinizi sadık müşterilere dönüştürme fırsatı yaratır.

Eğer e-ticaret yapmayı düşünüyorsanız ya da e-ticaret sitesi fiyatları hakkında sadece bilgi sahibi olmak istiyorsanız makalemizi okumaya devam edin.

E-Ticaret Sitesi Fiyatları

Öncelikle e-ticaret sitesi fiyat skalasının oldukça geniş olduğunu belirtmekte fayda var. Bunun başlıca sebebi 2 yol ile e-ticaret sitesi yaptırabilmenizdir. Birincisi seçenek olarak, hazır e-ticaret yazılımları/paketleri satan firmalardan tedarik edebilirsiniz. İkincisi seçenek olarak ise tam ihtiyacınıza uygun şekilde özel tasarım ve kodlama ile e-ticaret sitesi geliştiren firmalardan çözüm almak. Ayrıca e-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen diğer unsurlar kurulacak e-ticaret sitesinde kullanılacak yazılım teknolojileri, site altyapı özellikleri, site tasarımı, API entegrasyonları ve eklenecek modül sayısı v.b değişkenlerdir.

Türkiye'de hazır paket/yazılım e-ticaret siteleri satan firmaların genelde fiyat aralığı 1500 TL ile 6000 TL arasında değişirken; özel tasarım ve kodlarla e-ticaret sitesi geliştiren firmaların sunduğu e-ticaret sitesi fiyatları nispeten daha yüksek olmakla beraber, yukarıda saydığımız fiyatı etkileyen faktörlere bağlı olarak farklılık gösterir.

Siteyi yavaşlatan, kullanıcıyı deneyimini olumsuz etkileyebilecek gereksiz modüller, özellikler veya standart şablon sitelerin aksine özel tasarım e-ticaret sitesi ile potansiyel müşterilerinize hitap ederek onlara en iyi alışveriş deneyimi sunacak özel çözümleri şiddetle tavsiye ediyoruz. Zira Office701'in dijital çözümleri arasında özel kurumsal web tasarım hizmetinin yanı sıra özel e-ticaret sitesi hizmeti de mevcuttur. Portföyümüzdeki e-ticaret sitelerine göz atabilirsiniz.

Uzman kadromuzla ürün ve sektörünüze uygun, ziyaretçilerinize kusursuz bir alışveriş deneyimi sunacak bir e-ticaret sitesi çözümüne ihtiyacınız varsa hemen bizden teklif alın.


Son Bloglarımız

35 Web Tasarım İzmir | İletişime Geç Görsel

YARATICI ÇÖZÜMLER

Sizde yaratıcı çözümler ile kaliteye ulaşmak için bize projelerinizden bahsedin. Bize göre farklı bakış açıları kaos değil, zenginliktir.