35 Web Tasarım İzmir Preloader Logo

SEO Çalışması İçin 10 Püf Nokta

  1. Anasayfa
  2. Blog
  3. SEO Çalışması İçin 10 Püf Nokta

35 Web Tasarım İzmir | Breadcrumb Shape
1319 Görüntülenme

SEO Çalışması İçin 10 Püf Nokta

35 Web Tasarım İzmir | Blog SEO Çalışması İçin 10 Püf Nokta

SEO Çalışması İçin 10 Püf Nokta
Yazımıza başlamadan önce genel olarak SEO'nun ne anlama geldiğine kısaca değinmek isteriz.
Seo açılımı Search Engine Optimization yani Türkçede Arama Motoru Optimizasyonu demektir.
Seo çalışmalarıyla birlikte sitenizin dolaylı olarak markanızın bilinirliliğini arttırarak arama motorlarında (Google, Yahoo, Yandex vs.) üst sıralara taşınması sağlanıyor.

Sitenizin üst sıralarda yer almasını istiyorsanız bu püf noktalara göz gezdirmelisiniz.
• Site Haritası: En basit tabirle sitenizin arama motoru tarafından sitenizdeki keşfedilmemiş yazıları bulmaya yarar. Aslında yazıları, arama motorlarına bildirmektir. Bu da site trafiğini oldukça etkiler. Site haritasına; sayfalarınızın, kategorilerinizin, görsel dosyalarınızın veya videolarınızın URL'lerini koyabilirsiniz.
• Screaming Frog: Her web sitesi için çok önemli bir programdır. Web sitenizi tarayarak mevcut sorunların belirlenmesine yardımcı olan çok amaçlı bir programdır. Asıl amacı ise iç optimizasyon kriterlerini denetleyen ve aynı zamanda size rapor sunan bir araçtır.
• 404-500 Hatası: Web sitenizde çalışmayan bir sayfayı kimse istemez. Arama motorları da öyle. Yazılım hatasından ileri gelen bu hatayı görmezden gelmeyin.
• Başlık: SEO için altın değerindedir. İçeriğinizle alakalı başlık oluşturmalı, konuyla alakasız başlıkların başarısız olduğunu bilmelisiniz. Başlığınız en fazla 60-65 kelimeyi aşmamalıdır. Muhakkak anahtar kelimeler başlığın içinde bulundurmalısınız. Fakat anahtar kelimeleri başlıkta sıralamak gibi bir hataya düşmemelisiniz. Yoksa arama motorlarını kandırmış olursunuz bu da bütün emeklerinizin boşa gitmesidir.
• Robots.txt: Bu dosya sitenizde olan sayfaların toplandığı yerdir. Burada doğru sayfaların varlığı sitenizin trafiğini olumlu yönde etkiler. Bu dosyada gereksiz sayfalarınız var ise silmelisiniz.
• Inline: Sitenizde Inline JavaScript ve Inline CSS kullanılıp kullanılmadığına dikkat edin. Bu programlar siteniz için düşman niteliğindedir. Sitenizin yavaş açılması ve yavaş çalışması bu kurulumlara bağlıdır.
• Google PageSpeed Insights: Bu siteden sitenizin ne kadar hızlı açıldığını test edebilirsiniz. Kimsenin tahammülü kalmadı. Herkes hızlı bir siteye giriş yapmak ister.
• URL: Link anahtar kelimelerden oluşmasına dikkat etmelisiniz. Breadcrumb kullanımı yani hiyerarşik bir düzen oluşturulmuş mu? Bu tip soruların cevabı evetse diğer maddemize geçebilirsiniz.
• Meta Title ve Description Tanımlamaları: İkisinin birbirinden farklı olduğunu iyice kavramalıyız. Description; arama motorlarından herhangi tıklanabilir bir linkin altında bulunan özet şeklindeki açıklamalardır. Harf sınırlaması yoktur fakat ideal uzunluk 160 karakter olması yönündedir.
Title; içeriğinizi en iyi şekilde ifade eden sözcük öbeklerinden oluşmalıdır. Uzun uzadıya bir başlıktansa insanları kısa ve öz başlıklar daha çok çekmektedir.
• Anahtar Kelime Oranı: Son maddemiz oldukça önemli olmakla beraber gözden çok kaçırılmaktadır. Doğru anahtar kelime kullanımı siteniz için mükemmel sonuçlar doğurabilir. Sitenizde rekabeti yüksek olan kelimeleri daha az kullanarak ve rekabeti az olan kelimeleri fazla kullanarak spam olarak algılanmaktan kurtulabilirsiniz. Böylelikle arama motorları sizi sevecektir


Son Bloglarımız

35 Web Tasarım İzmir | İletişime Geç Görsel

YARATICI ÇÖZÜMLER

Sizde yaratıcı çözümler ile kaliteye ulaşmak için bize projelerinizden bahsedin. Bize göre farklı bakış açıları kaos değil, zenginliktir.